Afvallen door minder eten en meer bewegen?

Als we de media, artsen en deskundigen mogen geloven dan is het zo simpel. Wil je graag afvallen dan eet je gewoon wat minder en je beweegt wat meer en de kilo’s vliegen eraf. En als het niet lukt moet je maar wat meer je best doen. Zo simpel is het toch nietwaar?

Nou ik dacht het niet!

Als het zo simpel is dan zou heel Nederland toch gewoon slank zijn? Zeg nou zelf, wie heeft er nou niet het Sonja Bakker dieet gedaan en wie heeft zichzelf nou niet gewoon een paar maandjes uitgehongerd in de hoop dat de overtollige kilo’s die je daarbij verloor er ook daadwerkelijk af zouden blijven. En als het zo simpel was dan zijn maagbandjes en maagverkleiningen toch gewoon niet nodig?

Hormonen uit balans?

Zo jammer dat deze deskundigen niet op zoek gaan naar de oorzaak van het overgewicht. De meeste zijn alleen gericht op resultaat. Ben je dik geworden omdat je niet met je vingers uit de koektrommel kon blijven of is er een proces gaande in je lichaam wat vraagt om meer voedsel en dat is in de praktijk nou eenmaal geen bordje groene sla. Waarom vraagt je lichaam om (verkeerd) voedsel? En waarom heeft je lichaam geen zin in beweging? En waarom vraagt je lichaam om liters koffie of sigaretten om de dag door te komen? En wat hebben voeding, stress en overgewicht met elkaar gemeen? Nou een heleboel. Misschien heb je een vitamine of mineralen tekort of is er een disbalans in je darmen door teveel antibiotica of eet je gewoon iets waar je darmen niet goed tegen kunnen waardoor er ontstekingsreacties ontstaan in je darmen. Dus hoezo eet maar wat minder en beweeg maar wat meer? Alsof dat altijd de oorzaak oplost van het probleem. 

Hormonen bepalen of je kunt afvallen

Wat de reden ook mag zijn, zolang je de oorzaak niet oplost heeft streng lijnen al helemaal geen zin. Ook darmproblemen worden er niet mee uit de weg geruimd. Je kunt nog zo je best doen en van alles proberen zoals eiwit shakes, jezelf uithongeren, sporten tot je een ons weegt of jezelf volgieten met afslankthee, Je lichaam zal altijd weer op dezelfde manier reageren als altijd omdat het niet anders kan en dat is heel logisch. 

In veel gevallen liggen hormonale disbalansen eraan ten grondslag. Door te kijken wat eruit balans is en je lichaam te voorzien van een goed voeding en leefpatroon wat bij jou past zal het veel effectiever zijn om deze disbalansen eruit te halen. Een lichaam wat immers energie tekort komt van binnen (denk aan vitaminen en mineralen) gaat op zoek naar voedsel en gaat zeker geen energie verspillen aan beweging. Door jezelf te voorzien van de juiste levensstijl zal je lichaam kunnen herstellen van deze disbalans. 

Op dieet om af te vallen? Het werkt maar niet voor blijvend succes

Het zal niet meevallen om de juiste hulp te vinden bij dit soort problematiek. Tja je huisarts heeft meestal geen tijd om met je op zoek te gaan naar de oorzaak. Deze zal je al snel doorverwijzen naar een regulier diëtiste die je doorgaans alleen wat leert over calorieën tellen en het hebben van discipline. Mocht je uiteindelijk je hoop gevestigd hebben op meer bewegen, een sportschool of personal trainer, denk dan niet dat afvallen alleen maar lukt als je 7 dagen in de week je helemaal suf traint en wanneer het niet lukt dat het allemaal aan je eigen motivatie ligt. 

Gelukkig zijn er in ons land deskundigen die zijn opgeleid in hormonen en voeding. Dit zijn Trainer Hormoonfactors. Zij begrijpen hormoonsystemen en kijken vanuit het hormonale systeem naar klachten en vanuit dit zelfregulerende systeem worden de problemen bij de wortel aangepakt. 

Zoals je een plant water geeft aan zijn wortels en niet aan zijn blaadjes, zo is het ook met onze gezondheid. Problemen moet je bij de wortel aanpakken en niet bij de symptomen.

Breng je hormonen in balans en val blijvend af

Misschien is je overgewicht of klacht niet iets van het bewusten laten gebeuren maar je kunt natuurlijk wel bewust de verantwoordelijkheid nemen voor de situatie. Blijf je dus niet verschuilen achter een reden wat dit ook mag zijn maar neem zelf de volle verantwoordelijkheid en doe er iets mee. Wanneer je met een scala aan gezondheidsproblemen rond loopt zal dit echt niet allemaal met je eigen doorzettigngsvermogen te maken hebben. Laat je dus niet gek maken en zoek de juiste hulp.

 

Misschien heb je alle diëten, poeders en pillen al wel geprobeerd en vraag je je af: misschien zijn het wel mijn hormonen…..  

Ontdek de échte oorzaak van jouw overgewicht. Vraag de gratis roadmap aan en ontdek hoe jij 5 tot 10 kilo afvalt in tien weken met de Hormoonbalans methode. 

Afvallen mockup
Scroll naar boven